Veiligheid bepaalt het succes van uw evenement

Evenementenbeveiliging

Van concerten tot congressen

De oorsprong van Veneberg Security ligt in de evenementenbeveiliging. Een specialisatie waar opdrachtgevers ons nog steeds graag voor inzetten. Wij hebben veel ervaring met het beveiligen en controleren van grote menigtes. Omdat het mentaal en fysiek veel van onze beveiligers vraagt, besteden we veel aandacht aan hun training. De evenementen die wij doen variëren van openlucht concerten tot zakelijke bijeenkomsten in congrescentra.

Crowd management / Crowd control

Het controleren en managen van grote groepen mensen? Dat vraagt om meer dan alleen oplettendheid. Veel werk zit in de voorbereiding; hoe (veilig) is de locatie, wat is het profiel van de bezoekers, hoe ziet het programma eruit en wat zijn de kritische momenten? Allemaal zaken om rekening mee te houden. Bij crowd management wordt vaak camerabeveiliging ingezet om de menigte te monitoren. Extra ogen, da’s nooit verkeerd.

Veiligheidsplan

Een veiligheidsplan gaat over risico’s. Risico-inventarisatie en risico-analyse. Wij kunnen u helpen met het opstellen en uitwerken van een veiligheidsplan. Misschien wilt u alleen advies? Dat kan natuurlijk ook. Bij het opstellen van het veiligheidsplan werken we nauw samen met de lokale politie. Voor grootschalige evenementen met de veiligheidsregio’s.

Hondenbeveiliging

Bij evenementen heeft het inzetten van honden een preventieve werking. Alleen al door er te zijn voorkom je problemen. Het inzetten van een waakhond is gebonden aan strenge wetgeving. In elke situatie zal de begeleider moeten inschatten of het inzetten van zijn hond verantwoord is of niet.

Camerabeveiliging

Bij het opbouwen en afbreken van grote evenementen kunnen bewakingscamera’s een uitkomst bieden. Infrarood camera’s met bewegingssensoren houden het evenemententerrein non-stop in de gaten. Beveiligers worden ingezet voor surveillances en alarmopvolging. Op risicolocaties kan er ook nog hondenbeveiliging ingezet worden.

  • Evenementenbeveiliging
  • Crowd management
  • Crowd control
  • Veiligheidsplan
  • Risico-analyse
  • Risico-Inventarisatie
  • Hondenbeveiliging