De aanwezigheid van een diensthond is al een statement

Hondenbeveiliging

Preventie door gezag

De aanwezigheid van een beveiliger met diensthond is een veiligheidsmaatregel met een enorme preventieve werking. Een soort van vriendelijke ’waarschuwing’. Hondenbeveiliging wordt het meest ingezet bij evenementen (crowd management) en bij surveillances. En met succes.

Hondenbeveiliging is ook effectief bij:

  • toegang van voetbalstadions en langs de hekken
  • objectbewaking
  • bewaking van bouwplaatsen
  • visitaties bij bedrijven (extern)

Gebonden aan wetgeving

De wet- en regelgeving voor hondenbeveiliging is streng. De hondengeleider is exact op de hoogte van zijn bevoegdheden en bepaalt dus ook hoe hij met zijn diensthond moet reageren op een situatie. Soms is dat controleren, bij dreiging misschien wel intimideren.

Hondengeleider en diensthond - een hecht team

Geleider en hond moeten elkaar blindelings vertrouwen. Daarom wordt er wekelijks intensief getraind onder begeleiding van een officiële trainer van het Veneberg Security Team. Tijdens de training is de geweldsinstructie een terugkomend onderwerp.

Gecertificeerde diensthond

Onze diensthonden zijn gecertificeerd door de KNPV (Koninklijke Nederlandse Politiehonden Vereniging) of de NBD (Nederlandse Bond voor de Diensthond). Internationaal staan deze honden hoog aangeschreven door hun talent en discipline.